Lyde

 

 

Siden indeholder optagelser med lyd – dvs. lydoptagelser eller video med lyd. Det er ikke nødvendigvis noget, jeg selv har lavet. Det er ikke engang sikkert, at jeg selv er med. Der kan lige så godt være links til lyde eller videoer andre har lavet. I så fald er det fordi, de har gjort et særligt indtryk.

Controlled Atmosphere, 1984:

Jeg har en fortid som ambitiøs trommeslager i Aarhus. På et tidspunkt – lige før Emil blev født og i nogle måneder lige efter – levede jeg meget fokuseret med et ufaglært arbejde fra 6 -14 alle hverdage, og så drejede det sig ellers om at spille trommer så meget som muligt derudover. Jeg spillede derfor i lang tid i tre bands. Så lige fra arbejde ned og øve for mig selv et par timer. Hjem og spise aftensmad. Og så afsted om aftenen til 3-4 timers øvning med et af de tre bands.

Et af disse hed Controlled Atmosphere, og vi var Peter Gilbe, Jesper Dalum, Jan og mig. Vi havde et øvelokale i Rosenkrantzgade i Aarhus oven på et værksted, der lavede forkromning. Sikkert ikke særligt sundt, når man nu var der 4-5 timer næsten hver dag. Men det var et fint øvelokale, og vi fk spillet en masse musik.

Jeg lavede nogle få numre, og her er et par stykker af dem:

Controlled Atmosphere: Bryd byens balance (1984)

Controlled Atmosphere: Ville så gerne (1984)

CV Jørgensen “På gyngende grund”, De Grå Mænd synger, min fødselsdagsfrokost 2016:

Hvert år holder jeg en herrefrokost tæt på min fødselsdag. Det har jeg gjort hvert år siden 2008, efter vi var flyttet til Rodskov. Jeg vælger et tema, som alle deltagere skal lave et indlæg om. Det plejer at være indlæg i form af tale eller lignende. Min bror Stig har altid et Power Point show med (ham der foragter DJØF’ere!).

Men de seneste par år har år har de hyggelige indlæg fået et vitalt supplement efter Steen er kommet med. Han har nemlig valgt at bede forsamlingen være med til at fremføre et nummer, som på en eller anden måde illustrerer dagens tema.

Video fra 58 års fødselsdags herrefrokost (2016)

Gnarls Barkley “Crazy”, Steen (spiller guiter på iPad) og Gitte, Mallorca 2013:

Lise og jeg var sammen med Gitte og Steen på Mallorca i slutningen af april 2013. Jeg skulle for første gang på cykel i rigtige bjerge, og de tre andre ville vandre i bjergene. Vi boede i Daia. Vi havde lejet to lejligheder i byen. En aften mødtes vi i Gitte og Steens lejlighed, hvor der var en fin terrasse med udsigt i aften solen.

Her spillede Gitte og Steen lige pludselig dette nummer. Skønt!

Gitte og Steen Mallorca 2013

Tina Dickow “Spark”, studieoptagelse, maj 2015

Tina Dickow er bare en af mine favoritter. Her er et sjovt nummer, hvor hun spiller banjo og trommer på en gang!

Tina Dickow: Spark 2015

JJ Cale “Cherrie”, De Grå Mænd synger, min fødselsdags herrefrokost 2017

I 2017 var temaet “Dovenskab”. Steen valgte derfor et nummer af JJ Cal – det er forholdsvist doven musik.

Video fra 59 års fødselsdags herrefrokost (2017)

CV Jørgensen “Skygger og skønhed”, fra en DR2 dokumenter 2013

En dag jeg surfede lidt rundt, fandt jeg denne dokumenter om CV Jørgensen lavet af DR2. Jeg opdagede hvor lidt jeg egentlig kender til CV. Alene det at se nogle optagelser af både koncerter, videoer og interviewagtige med CV er rigtigt fedt. Og det er jo fremragende musik han har lavet. Videoen varer 1½ time.

CV Jørgensen “Skygger og Skønhed”, DR2 2013

Joni Mitchell “I wish I had a river”, spillet af Tina Dickow og Helgi Johnson ved DR’s juleshow 2012

Når man nu holder så umådeligt meget af både Joni Mitchel og Tina, så er det jo virkelig ligesom juleaften at få en video, der kombinerer det i den smukkeste pakke.

Joni Mitchell “I wish I had a river”, DR’s juleshow 2012

Rolling Stones “You can’t always get what you want”, The Couples på NB Galleri Viborg november 2015

Sammen med Lise spiller vi i et hyggeband med Steen og Gitte. Bandet opstod en nytårsaften 2012/13, hvor vi endte med at synge til guitar og cajon den halve nat. Siden har mødtes cirka en søndag eftermiddag en gang om måneden. Det er meget hyggeligt, og vi har efterhånden været omkring rigtigt mange gode klassikere. Og så får vi også hygget med kaffe og hjemmebag…

Steen havde i november 2015 en udstilling af hans malerier på NB Galleriet i Viborg, og der foreslog han, at vi spillede til ferniseringen. Det gjorde vi så, og et af numrene blev optaget og lagt på Youtube:

Rolling Stones “You Can’t Always Get What You Want” med The Couples 2015

Mig selv: Mangen engang – 2006

For en del år siden investerede jeg i Cubase. Her prøvede jeg selv at lave et nummer: Mangen engang

Mangen Engang – lavet på Cubase i 2006