Båden Ellebob

Båden er fra 1966, og bygget af den daværende ejer af Fredericia Bådebyggeri Richard Larsen. Bestillingen kom fra Ellen Ravn og hendes mand murermester Viggo Ravn. De navngav den Ellebob, og hun har lige siden hørt hjemme i Fredericia. Vi købte den i 2005, og er de femte ejere. Navnet “Ellebob” er det lidt svært at finde oprindelsen til. Men det kommer sikkert delvist af, at den ene af de to oprindelige ejere hed Ellen.

Båden Ellebob Båden Ellebob Båden Ellebob Båden Ellebob

Skønheden er 32 fod lang, og vejer 5,5 ton. Helt igennem bygget af træ. Jydske Tidende besøgte i 1965 værftet medens byggeriet var i gang – se artikel

Båden Ellebob Båden Ellebob Båden Ellebob Båden Ellebob Båden Ellebob Båden Ellebob Båden Ellebob

Lise og jeg overdrog i 2012 Ellebob til Emil og nogle af hans kammarater. Drengene havde mange planer, men stødte på et par omkostningstunge udfordringer – bl.a. at motoren måske skulle udskiftes. Derfor solgte de den videre til en efterlønner i København, så Ellebobs fremtid lidt usikker.

Men det har været skønt at lære Ellebob at kende. Lise og jeg har i hvert fald fået nogle fantastiske oplevelser i de år, vi var de stolte ejere.

Båden Ellebob Båden Ellebob Båden Ellebob Båden Ellebob Båden Ellebob Båden Ellebob Båden Ellebob Båden Ellebob